Een complete maaltijd. Schrik niet van de hoeveelheid basilicum; die heb je echt nodig!
Gang
avondmaaltijd
Keuken
Buitensport
Porties2
AuteurElsje de Ruijter
Ingrediënten
I:
50gcourgette
20gbroccoli(of 70 g gemengde groenten samen)
II:
20guien
50gpaddestoelen
III:
1tlzout
1tlknoflookpoeder
2elbasilicum
1/4tlcayennepeper
IV:
250gpasta
V:
50gparmezaanse kaas
VI:
2elolie
VII:
0,8dlwater
Bereiding
Doe zakjes I en II in twee losse pannen en overgiet ze met resp. 375 en 175 ml kokend water. Laat dit 15 minuten weken.
Breng 250 ml water aan de kook, giet het uien/paddestoelenmengsel boven de groente af, voeg de pasta en de geweekte courgette/broccoli mét het weekwater toe en laat het geheel even doorkoken. Zet de pan vervolgens 10 minuten warm weg.
Verwarm de olie in een koekenpan, voeg de geweekte uien/paddestoelen toe en fruit ze even. Doe de smaakmakers erbij.
Giet eventueel de pasta nog een beetje af, doe het uienmengsel erdoor en strooi de kaas erover.