Print

Pasta primavera

Een complete maaltijd. Schrik niet van de hoeveelheid basilicum; die heb je echt nodig!
Gang avondmaaltijd
Keuken Buitensport
Porties 2
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediënten

I:

  • 50 g courgette
  • 20 g broccoli (of 70 g gemengde groenten samen)

II:

  • 20 g uien
  • 50 g paddestoelen

III:

  • 1 tl zout
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 el basilicum
  • 1/4 tl cayennepeper

IV:

  • 250 g pasta

V:

  • 50 g parmezaanse kaas

VI:

  • 2 el olie

VII:

  • 0,8 dl water

Bereiding

  1. Doe zakjes I en II in twee losse pannen en overgiet ze met resp. 375 en 175 ml kokend water. Laat dit 15 minuten weken.
  2. Breng 250 ml water aan de kook, giet het uien/paddestoelenmengsel boven de groente af, voeg de pasta en de geweekte courgette/broccoli mét het weekwater toe en laat het geheel even doorkoken. Zet de pan vervolgens 10 minuten warm weg.
  3. Verwarm de olie in een koekenpan, voeg de geweekte uien/paddestoelen toe en fruit ze even. Doe de smaakmakers erbij.
  4. Giet eventueel de pasta nog een beetje af, doe het uienmengsel erdoor en strooi de kaas erover.

Notities

Energie en gewicht per portie

ca. 3240 kJ

170 g pp