Een maaltijd die heel wat lijkt, maar verbazend eenvoudig is.
Gang
avondmaaltijd
Keuken
Buitensport
Porties2
AuteurElsje de Ruijter
Ingrediënten
I:
50gshii take
II:
50gchampignons
III:
200gsnelkook(zilvervlies)rijst
1gzout
IV:
50gmagere melkpoeder
1zakjekerriesaus
V:
100gcashewnoten
7,5dlwater
Bereiding
Week de shii take en de champignons in een bodem heet water in twee aparte pannen. Kook de shii take vervolgens tot ze gaar zijn. Doe de paddestoelen in één pan, giet ze af en bewaar het vocht.
Breng 5 dl water aan de kook. Voeg III toe en laat dit 10 minuten koken. Na 5 minuten (in de slaapzak) is de rijst gaar. Leng IV aan met het paddestoelenvocht en extra water (totaal: 2,5 dl) en breng dit al roerend aan de kook. Voeg extra water toe als de saus te dik dreigt te worden. Roer de paddestoelen erdoor en warm de saus goed door.
Serveer de rijst met de saus eroverheen geschept en cashewnoten er bovenop.