Print

Paddo delight

Een maaltijd die heel wat lijkt, maar verbazend eenvoudig is.
Gang avondmaaltijd
Keuken Buitensport
Porties 2
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediënten

I:

  • 50 g shii take

II:

  • 50 g champignons

III:

  • 200 g snelkook (zilvervlies)rijst
  • 1 g zout

IV:

  • 50 g magere melkpoeder
  • 1 zakje kerriesaus

V:

  • 100 g cashewnoten
  • 7,5 dl water

Bereiding

  1. Week de shii take en de champignons in een bodem heet water in twee aparte pannen. Kook de shii take vervolgens tot ze gaar zijn. Doe de paddestoelen in één pan, giet ze af en bewaar het vocht.
  2. Breng 5 dl water aan de kook. Voeg III toe en laat dit 10 minuten koken. Na 5 minuten (in de slaapzak) is de rijst gaar. Leng IV aan met het paddestoelenvocht en extra water (totaal: 2,5 dl) en breng dit al roerend aan de kook. Voeg extra water toe als de saus te dik dreigt te worden. Roer de paddestoelen erdoor en warm de saus goed door.
  3. Serveer de rijst met de saus eroverheen geschept en cashewnoten er bovenop.

Notities

Energie en gewicht per portie

ca. 3560 kJ

225 gram