Print

Nasi wasi

Rijstmaaltijd met shi-take

Gang avondmaaltijd
Keuken Buitensport
Porties 2
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

I:

  • 200 g snelkook (zilvervlies)rijst
  • 1 theelepel zout

II:

  • 30 g groente gedroogd
  • 100 gram seroendeng
  • 1 theelepel koriander
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel sereh
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1 mespunt peper
  • 1 mespunt zout
  • 1 mespunt knoflookpoeder
  • 10 g gebakken uitjes
  • 10 g kokos
  • 25 g shi-take gedroogd, in reepjes gesneden
  • 25 g creamed coconut (pas op: dit wordt vloeibaar boven 25 graden celsius)

III:

  • 0,5 dl olie
  • 7 dl water

Bereiding

  1. Breng 5 dl water aan de kook. Voeg I toe en laat dit 10 minuten koken. Na 5 minuten (in de slaapzak) is de rijst gaar. Week II een half uur in 2 dl water.
  2. Verhit de olie in een pan en bak hierin II. Voeg wat water toe (wellicht overtollig water van de rijst) als het geheel te dik dreigt te worden. Zet de pan nog even bij de andere in de slaapzak. Roer de inhoud van beide pannen voor het serveren desgewenst door elkaar.
  3. Maak je deze maaltijd voor een grote groep, dan is het makkelijker om per persoon 3,5 dl water aan de kook te brengen met het groentemengsel en de olie er al in. Als het water kookt, voeg je de rijst toe, die je een minuut laat doorkoken en vervolgens plaats je de pan 10 minuten in een slaapzak.

Notities

Energie en gewicht per portie

ca. 4200 kJ

225 gram