Print

Nasi goreng

Neem de tijd voor deze maaltijd. Hij staat niet in een handomdraai op tafel. Om hem wat eenvoudiger te maken, laat je de omelet achterwege. De energiewaarde neemt dan af met ongeveer 125 kJ.
Gang avondmaaltijd
Keuken Buitensport
Porties 2
Auteur Intertrek wandelreizen

Ingrediënten

I:

  • 40 g nasigroenten gedroogd
  • 20 g ui gedroogd
  • 20 g witte kool gedroogd
  • snuf zout

II:

  • 60 g sojabrokken Vega's pp
  • 1 eetlepel ketjap per persoon

III:

  • 250 g snelkookrijst
  • 1 gram zout

IV:

  • 20 g eipoeder
  • 1 eetlepel melkpoeder
  • snuf peper
  • snuf zout
  • 1 eetlepel olie

V:

  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel selderie gedroogd

VI:

  • zakje satésaus à 70 g
  • 20 gram gemalen kokos

VII:

  • 20 g gebakken uien gedroogd
  • 8,5 dl water

Bereiding

  1. Laat I 10 minuten op een warme plek in warm water weken. Week de sojabrokken 20 minuten in warm water of snij de ham in kleine blokjes.
  2. Breng per persoon 3 dl water aan de kook en voeg de rijst en de geweekte groenten toe. Laat 5 minuten koken. Plaats de rijst 8 minuten in een slaapzak.
  3. Meng IV met 1 dl water en bak er een omelet van. Hou hem warm. Kook de sojabrokken en laat het vocht indampen.
  4. Giet als dat nodig is de rijst af in de pan waarin je de saus gaat maken. Meng V er goed door. Als er vega's en vleeseters zijn, verdeel je het mengsel over twee pannen. Voeg ham of sojabrokken toe, meng alles door elkaar en zet nog even warm weg.
  5. Maak een saus met 125 ml water, voeg de kokos toe en laat de saus even doorkoken. Dien op met gebakken uitjes en de omelet in reepjes.

Notities

Energie en gewicht per portie

Vleesversie: ca. 4605 kJ

Vegaversie: ca. 4715 kJ

290 gram

Dit is een vrij bewerkelijke maaltijd.