Print

Moussaka

Lekker en pittig. Houd wat heet water achter de hand, want de maaltijd moet beslist niet droog zijn.
Gang avondmaaltijd
Keuken Buitensport
Porties 2
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

I:

  • 170 g aardappelsnippers
  • 15 g gedroogde ui
  • 30 g gedroogde courgette
  • 30 g (zon)gedroogde tomaat, fijngesneden

II:

  • 2 tl chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el gedroogde peterselie
  • 15 g eipoeder
  • 10 g melkpoeder
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1/2 tl gemalen peper

III:

  • 50 g Parmezaanse kaas

IV:

  • 1 l water

Bereiding

  1. Verwarm het water en laat de inhoud van zakje I daarin wellen. Plaats de pan op een warme plaats. Breng het geheel vervolgens aan de kook en laat het 5 minuten doorkoken.
  2. Giet het vocht vervolgens grotendeels af, maar laat een laagje van een vingerdikte achter. Roer nu de rest van de ingrediƫnten erdoor. Strooi de kaas pas op de borden over het gerecht.

Notities

Energie en gewicht per portie

ca. 2950 kJ

170 g pp