Print

Kashmir curry

Een kruidige maaltijd.
Gang avondmaaltijd
Keuken Buitensport
Porties 2
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

I:

  • 150 g linzen
  • 2 eetlepels uitjes
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel komijn (djintan)
  • 1/2 theelepel geelwortel (koenjit)
  • 1/2 theelepel ketoembar
  • 1/3 theelepel chilipoeder
  • 1/3 theelepel gemberwortel (djahe)
  • 1/3 theelepel knoflookpoeder

II:

  • 100 g (zilvervlies)rijst snelkook
  • 1/2 theelepel zout

III:

  • 50 g cashewnoten

IV:

  • 1 zakje kerriesaus voor 2,5 dl
  • 7,5 dl water

Bereiding

  1. Doe de inhoud van I in een pan die groot genoeg is voor het hele gerecht. Breng 5 dl water aan de kook en giet dat over de linzen. Zet de pan 5 minuten in de slaapzak. Breng de linzen weer aan de kook en strooi II erbij. Kook even door en plaats de pan voor 15 minuten weer terug in de slaapzak. Leng IV aan met 2,5 dl water en breng dit al roerend aan de kook. Voeg wat water toe (wellicht overtollig water van de rijst) als het geheel te dik dreigt te worden. Roer III door de rijst.

Notities

Energie en gewicht per portie

ca. 2575 kJ

170 gram