Ga terug
Print

IJslandse boerenkool

Een variant op een bekende Hollandse pot.
Gang avondmaaltijd
Keuken Buitensport
Porties 2
Auteur Globetrotter

Ingrediënten

I:

  • 50 gr boerenkool gedroogd
  • 50 gr IJslandse hardfiskur of een andere soort gedroogde stokvis*, in stukjes
  • 10 gr bouillonpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder

II:

  • 120 gr aardappelpuree
  • 15 gr melkpoeder

III:

  • 1 l water

Bereiding

  1. Verwarm de helft van het water en laat de inhoud van zakje I daarin wellen. Plaats de pan op een warme plaats. Voeg de rest van het water toe. Breng het geheel vervolgens aan de kook en laat het 5 minuten doorkoken.
  2. Giet het vocht af in een andere pan, roer aardappelpuree en melkpoeder door de boerenkool en roer boven een laag vuur scheut voor scheut het warme water door de prut. Voeg eventueel nog extra water toe; het gerecht mag best smeuïg zijn.
  3. *Gebruik in geen geval zoute vis, die is namelijk niet volledig droog (dus zwaarder) en bovendien veel te zout!

Notities

Recept van Globetrotter

Energie en gewicht per portie

ca. 2115 kJ

130 g