Print

Hutspot

Ofwel: Peen en uien.
Gang avondmaaltijd
Keuken Buitensport
Porties 2
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediënten

I:

  • 70 gr wortel gedroogd
  • 25 gr ui gedroogd

II:

  • 100 gr melkpoeder
  • 1 gram zout
  • peper

III:

  • 160 gr aardappelpuree gedroogd

IV:

  • 75 gr rookworst Vleeseters pp
  • 40 gr gemengde noten Vega's pp

V:

  • 1 zakje mosterdsaus à 50 gram of 2 zakjes mosterd (à 5 gram)
  • 9 dl water

Bereiding

  1. Laat I 10 minuten op een warme plek in een bodempje warm water weken. Voeg 8 dl water toe en breng het aan de kook. Laat de groenten 10 minuten koken. Roer vervolgens II in de pan. Breng weer aan de kook, doe het vuur uit en voeg al roerende III toe. Plaats de puree in een slaapzak.
  2. Warm de rookworst in 25 minuten op. Laat het water niet koken. (Ben je ergens bij een warmwaterbron; leg de worsten dan in het warme water).
  3. Maak een saus volgens recept of serveer de hutspot met mosterd.

Notities

Vleesversie: ca. 3755 kJ

Vegaversie: ca. 3710 kJ

+ 220 kJ voor elke eetlepel mosterdsaus (of + 5 kJ voor elke eetlepel mosterd)

180 + 75 (40) gram