Print

Hete bliksem

Hollandser kan haast niet, maar heb je dit wel eens thuis gegeten?
Gang avondmaaltijd
Keuken Buitensport
Porties 2
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

I

100 g fijngesneden gedroogde appeltjes

1 theelepel nootmuskaat

1 theelepel zwarte peper

1/2 theelepel kaneel

1/2 theelepel kruidnagel

II

100 g aardappelpuree

40 g melkpoeder

20 g eipoeder

III

3 eetlepels gedroogde uitjes

1/2 eetlepel bloem

IV

3 eetlepels olie

V

100 g cashewnoten

  • 9,5 dl water

Bereiding

  1. Breng in de grootste pan I met 4,5 dl water aan de kook en laat het 10 minuten koken of plaats de pan zo lang onder een slaapzak. Voeg al roerend 4 dl water toe en zakje II en eventueel, als de puree te dik wordt, nog wat extra water. Haal de pan van het vuur en houd hem warm.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin al roerend III. Voeg scheutje voor scheutje 1 dl water toe tot een dunne saus ontstaan is.
  3. Schep de saus over de bliksem en strooi de noten erover.

Notities

Energie en gewicht p.p.

ca. 2890 kJ

185 gram