Hollandser kan haast niet, maar heb je dit wel eens thuis gegeten?
Gang
avondmaaltijd
Keuken
Buitensport
Porties2
AuteurElsje de Ruijter
Ingrediƫnten
I
100 g fijngesneden gedroogde appeltjes
1 theelepel nootmuskaat
1 theelepel zwarte peper
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel kruidnagel
II
100 g aardappelpuree
40 g melkpoeder
20 g eipoeder
III
3 eetlepels gedroogde uitjes
1/2 eetlepel bloem
IV
3 eetlepels olie
V
100 g cashewnoten
9,5dlwater
Bereiding
Breng in de grootste pan I met 4,5 dl water aan de kook en laat het 10 minuten koken of plaats de pan zo lang onder een slaapzak. Voeg al roerend 4 dl water toe en zakje II en eventueel, als de puree te dik wordt, nog wat extra water. Haal de pan van het vuur en houd hem warm.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin al roerend III. Voeg scheutje voor scheutje 1 dl water toe tot een dunne saus ontstaan is.
Schep de saus over de bliksem en strooi de noten erover.