Print

Brandweersoep

Kan gegeten worden met brood erbij. Zonder brood is dit een heel lichte maaltijd!

Gang avondmaaltijd
Keuken Buitensport
Porties 2
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

I

  • 150 gr rode linzen
  • 30 gr wortel gedroogd

II

  • 20 gr gebakken uien gedroogd
  • 60 gr magere melkpoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • bouillonblokje voor halve liter
  • 8 dl water

Bereiding

  1. Verwarm 3 dl water. Laat I daarin 10 minuten weken.
  2. Voeg 5 dl water toe en kook linzen en wortel 3 minuten. Roer II door de linzen, breng aan de kook en zet de pan nog 10 minuten op een warme plaats. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Notities

Energie en gewicht per portie

ca. 1820 kJ (+ ca. 900 kJ per 100 gram brood)

130 g