Print

Bami goreng

Gang avondmaaltijd
Keuken Buitensport
Porties 2
Auteur Intertrek wandelreizen

Ingredi├źnten

Zakje I

  • 20 gr prei gedroogd
  • 20 gr ui gedroogd
  • 40 gr witte kool gedroogd
  • snuf zout

Zakje II

Vega's

  • 60 gr sojabrokken pp gedroogd
  • 1 eetlepel ketjap

Vleeseters

  • 50 gr ham pp

Zakje III

  • 250 gr mie
  • 1 gram zout

Zakje IV

  • 20 gr eipoeder
  • 1 eetlepel melkpoeder
  • snuf peper
  • snuf zout

Zakje V

  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel selderie
  • 1 eetlepel olie

Zakje VI

  • zakje sat├ęsaus 70 g

Zakje VII

  • 20 gr gebakken uien
  • 9 dl water

Bereiding

  1. Laat I 10 minuten op een warme plek in warm water weken. Week de sojabrokken 20 minuten in warm water of snij de ham in kleine blokjes.
  2. Breng 1 l water aan de kook en voeg de mie toe. Plaats de groentenpan op de mie. Laat 5 minuten koken. Plaats de mie 8 minuten in een slaapzak en kook ondertussen de groenten gaar. Meng IV met 1 dl water en bak er een omelet van. Hou hem warm. Kook de sojabrokken en laat het vocht indampen.
  3. Giet als dat nodig is de groenten en de mie af in de pan waarin je de saus gaat maken. Meng rijst, groenten en V goed door elkaar. Als er vega's en vleeseters zijn, verdeel je het mengsel over twee pannen. Voeg ham of sojabrokken toe, meng alles door elkaar en zet nog even warm weg.
  4. Maak een saus van VI met 125 ml water en laat die even doorkoken. Dien op met gebakken uitjes en de omelet in reepjes.

Notities

Energie en gewicht per portie

Vleesversie: ca. 4225 kJ

Vegaversie: ca. 4335 kJ

ca. 280 gram