Print

Tuinbonen-aspergesoep

Gang hoofdgerecht
Porties 4
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediënten

  • 1,5 kg tuinbonen
  • 1 liter water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 16 witte asperges
  • 1 teen knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout
  • peper
  • brood

Bereiding

  1. Pel 1,5 kilo tuinbonen en leg de bonen in een pan met 1 liter water en 2 groentebouillonblokjes.
  2. Verwijder het harde uiteinde van 16 witte asperges en schil ze. Snij ze in stukjes, leg ze in een stoommandje en plaats ze boven de tuinbonen.
  3. Kook alles 20 minuten op laag vuur tot de tuinbonen boterzacht zijn.
  4. Verwarm vier diepe borden.
  5. Pel een teen knoflook, snij hem fijn, vermeng hem met 3 eetlepels olijfolie en giet dit bij de bonen. Pureer dit met een staafmixer tot een zachte en gladde crème. Voeg zout naar smaak toe en driekwart van de aspergestukjes.
  6. Verdeel de soep over de vier borden, garneer met de overgebleven aspergestukjes, de olie met knoflook en maal er wat peper overheen.
  7. Serveer met brood.