Print

Zeebaars met pijnboompitten

Porties 2
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediënten

  • 300 gram zeebaarsfilet
  • 1/4 courgette
  • 1/4 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 100 gram shii-take
  • 15 gram pijnboompitten
  • 1/4 glas witte wijn
  • 1 dl visbouillon
  • 1/2 el notenolie
  • 1 takje tijm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Was de vis, dep de vis droog met keukenpapier en snij hem in stukken.

  3. Snij de courgette in reepjes van ongeveer 7 centimeter. Verwijder de zaadjes van de peper en snij de peper klein. Snij een kleine teen knoflook in dunne plakjes en de shii-take in repen.

  4. Verdeel nu op de bodem van een ovenvaste schaal de courgette, peper, knoflook, shii-take en de pijnboompitten (mét Eko-keurmerk) en leg de vis hierop. Schenk er witte wijn, visbouillon en notenolie over en leg de tijm bovenop de vis.

  5. Dek de schotel met een deksel of aluminiumfolie af en laat de vis in de oven in 15-20 minuten gaar worden.

Notities

Wie er graag een glas wijn bij nuttigt, raden we een Bourgogne Pinot noir aan.