Print

Maïspap

Gang ontbijt
Keuken Buitensport
Porties 2
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediënten

  • 100 gr maismeel of polenta
  • 100 gr couscous of griesmeel
  • 60 gr melkpoeder
  • 70 gr gedroogde vruchten (bv. appeltjes, vijgen en dadels) fijngesneden
  • 1 gr zout
  • 7 dl water

Bereiding

  1. Laat de ingrediënten een nacht in de helft van het water weken!

  2. Breng de rest van het water de volgende ochtend aan de kook, voeg het geweekte mengsel toe en laat het aan de kook komen, terwijl je goed in de pan blijft roeren! Zet de pap 5 minuten in een nog warme slaapzak. Lekker met honing.

Notities

Kook je dit ontbijt voor een grote groep, verpak de vruchtjes dan apart. Week de pap niet, maar kook 's ochtends de helft van het benodigde water met de vruchtjes, giet dat op de droge pap, zet hem 10 minuten weg in een slaapzak en kook ondertussen de rest van het water. Giet dat op de gewelde pap, roer goed door en schep hem op.

Energie en gewicht per portie

2195 kJ

165 gram