Print

Havermout

Gang ontbijt
Keuken Buitensport
kJoules 2405 kcal

Ingrediƫnten

  • 50 gr havermout
  • 50 gr gierst of couscous
  • 60 gr magere melkpoeder
  • 50 gr ongezouten noten gehakt
  • 70 gr gedroogde vruchten en zaden (abrikozen, rozijnen en zonnebloempitten) fijngesneden
  • 1 gr zout
  • 500 ml water

Bereiding

  1. Laat alle ingrediƫnten een nacht in 250 ml water weken!

  2. Breng 250 ml water de volgende ochtend aan de kook, voeg de geweekte pap toe, laat die een kwartiertje pruttelen. Blijf daarbij roeren en vergeet niet ook zeer zorgvuldig de bodem van de pan te beroeren! Voeg eventueel nog wat water toe.

  3. Je kunt ook de pap aan de kook brengen en na hem even doorgekookt te hebben in een warme slaapzak zetten.
  4. De pap is klaar als de gierst gaar is.

Notities

Kook je dit ontbijt voor een grote groep, verpak de vruchtjes dan apart. Week de pap niet, maar kook 's ochtends de helft van het benodigde water met de vruchtjes, giet dat op de droge pap, zet hem 10 minuten weg in een slaapzak en kook ondertussen de rest van het water. Giet dat op de gewelde pap, roer goed door en schep hem op.