Ga terug
Print

Zuurkoolstamppot met banaan naar keuze

Gang hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen
  • 500 gram zuurkool
  • 1 blok rooktofu
  • 2 bananen
  • 2 el boter
  • 1 el kerriepoeder
  • 150 gram rozijnen
  • 125 ml room
  • zout

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en zet ze met de zuurkool op in ruim water met wat zout. Kook ze in 25-30 minuten gaar. Snij de tofu in blokjes en de bananen in plakjes. Verhit de boter en bak hierin zachtjes 1 minuut het kerriepoeder. Voeg de tofu toe en bak de blokjes enkele minuten om en om. Bak de banaan 1 minuut mee, doe de rozijnen erbij en haal de pan van het vuur.
  2. Giet de aardappelen af en stamp ze met de zuurkool. Giet de helft van de room erbij en plaats de pan terug op het vuur. Schep het tofumengsel door de stamppot, maak hem eventueel wat smeuïger met de rest van de room en breng op smaak met peper en zout.