Ga terug
Print

Winterpeen-aardappelschotel

Gang hoofdgerecht
Keuken vegetarisch
Porties 4

Ingrediƫnten

  • 2 aardappelen middelgroot, liefst vastkokend
  • 1 winterwortel
  • 50 gram dana blue
  • 1 ei
  • 3 eetlepels melk
  • 2 eetlepels kaas geraspt
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in 25 tot 30 minuten bijna gaar in water met zout. Borstel de winterpeen schoon en snij die in plakjes van een halve centimeter. Kook ze in 5 tot 7 minuten beetgaar. Snij de dana blue in reepjes. Roer de eieren los met de melk en voeg peper en zout toe. Laat de aardappelen een beetje afkoelen en snij ze dan in plakken. Leg de helft van deze plakken in een beboterde ovenschaal, leg daarop de plakjes wortel en de stukjes dana blue en dek dit af met de rest van de aardappelplakken. Strooi de geraspte kaas over de schotel en schenk het eimengsel erover. Bak de schotel een half uur in een oven van 200 graden.

Notities

Mochten er om wat voor reden dan ook doperwten, sperziebonen of bloemkool bij de biologische groenten liggen, dan kan daar een beetje van door de winterpeen, voor de kleur en voor de smaak.