Ga terug
Print

Omelet met rooktofu

Porties 4

Ingrediënten

  • 6 eieren van - naar uw smaak - de beste
  • 750 gram aardappelen
  • 1 rode paprika
  • 1 prei
  • 150 gram rooktofu
  • olijfolie
  • 3 eetlepels melk
  • 2 theelepels provençaalse kruiden
  • zout
  • peper
  • 100 gram geraspte kaas

Bereiding

  1. Kies voor het volgende recept 6 van - naar uw smaak - de beste eieren. Schil 750 gram aardappelen, snij ze in blokjes van een kleine kubieke centimeter en droog ze in een theedoek. Was een rode paprika en een prei en snij ze in kleine stukjes. Snij 150 gram rooktofu in blokjes.
  2. Verhit olijfolie in een grote braadpan. Bak de aardappelblokjes al omscheppend in ca 5 minuten lichtbruin. Bak paprika, prei en rooktofu nog eens 5 minuten mee.

  3. Klop de eieren los met 3 eetlepels melk, 2 theelepels provençaalse kruiden, zout en peper en schenk dit over het aardappelmengsel. Strooi er 100 gram geraspte kaas over en laat de omelet op laag vuur in 10 minuten stollen.

  4. Serveer hem in punten gesneden.