Ga terug
Print

Aardappel-preisoep met geitenkaas

Voor deze soep hoeft u de grens niet over. Nederlandse geitenkaas mag best.
Gang hoofdgerecht
Porties 6

Ingrediƫnten

  • 700 gram groene prei
  • 350 gram aardappels
  • 4 el boter
  • 1 liter heldere bouillon
  • 200 gram belegen geitenkaas
  • zout
  • dragon
  • 6 eetlepels room
  • kruidenbuiltje van 1 grote tak peperselie; 1 laurierblad; 1 tak tijm; 4 geplette korrels zwarte peper

Bereiding

  1. Was de prei en snij hem klein.

    Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes. Fruit ze samen in een dikwandige soeppan in de boter, af en toe roerend tot de groenten zacht zijn.

    Giet dan de bouillon erbij en doe het kruidenbuiltje in de soep. Breng het aan de kook, doe een deksel op de pan en sudder de soep 30 minuten. Doe dan het deksel half op de pan, het vuur hoog en kook de soep nog 3 minuten.

    Haal het tuiltje uit de soep en pureer deze. Rasp de geitenkaas en roer die los in de soep. Doe het vuur uit, breng de soep op smaak met zout en serveer hem in kommen met een eetlepel room en een beetje (vers erboven geknipte) dragon.

Notities

Nog lekkerder met Turks brood en geitenkaasspread.