Print

Aardappel-courgette-fetaschotel


Gang hoofdgerecht
Porties 3 personen

Ingrediƫnten

  • 2 sjalotjes of een ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl olie
  • 450 gram minikrieltjes of aardappelblokjes
  • 1 courgette
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 2 eieren
  • 150 gram feta
  • 4 el melk of room
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de sjalotjes en de knoflook fijn. Verhit olie in een koekepan en fruit de sjalotjes zachtjes goudgeel. Knoflook en aardappel toevoegen en zachtjes meebakken. Was intussen de courgette en snij hem in blokjes. Courgette en kruiden door aardappelmengsel scheppen en ongeveer 5 minuten meebakken. Breng op smaak met peper en zout. Splits de eieren en prak de dooiers met de feta fijn. Klop de eiwitten stijf en schep het voorzichtig door het fetamengsel. Vet een ovenschaal in en schep het aardappelmengsel erin. Schenk het fetamengsel erover en strijk het uit. In het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin laten worden. Direct serveren.

Notities

Variaties mogelijk: met een pepertje, met knoflook, met andere kruiden.