Print

Polentofu

Polenta met gedroogde tofu

Gang avondmaaltijd
Keuken Buitensport
Keyword gedroogd voedsel
Porties 2
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

I

  • 50 g koya = gedroogde tofu, verkrijgbaar vij Japanse winkel of natuurvoedingswinkel

II

  • 50 ml olijfolie
  • 25 ml rode wijnazijn

III

  • 0,5 tl zout
  • 0,5 tl knoflookpoeder
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • 0,5 tl gedroogde tijm
  • 0,5 tl gedroogde oregano
  • 0,25 tl cayennepeper
  • 0,25 tl zwarte peper

IV

  • 25 g gedroogde ui
  • 25 g gedroogde tomaten
  • 75 g boekweitmeel
  • 125 g polenta

V

  • 1 dl water

Bereiding

  1. Week de tofu in een pannetje in olie, azijn en de helft van het water. Roer de kruiden erdoor, zodat de tofu daarmee bedekt raakt.

  2. Verwarm de rest van het water, voeg al roerend de inhoud van zakje IV toe en kook het even door. Plaats de pan vervolgens op een warme plaats (in een slaapzak) en laat hem daar 15 minuten staan.

  3. Snij de geweekte tofu in repen en laat ze nog wat langer weken. Warm tofu in het pannetje op en giet het vocht af boven de polenta. Verhit een koekenpan en bak daarin de tofurepen gedurende 5 minuten.

  4. Roer de polenta goed door en serveer hem met de repen tofu er bovenop.

Notities

Energie en gewicht per portie
ca. 4415 kJ
190 g