Go Back
Print

Eekhoortjesbrood uit pot

Ingemaakte boleten

Gang bijgerecht
Keuken veganistisch, vegetarisch
Keyword inmaken, wecken
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediënten

  • Eekhoortjesbrood of andere boleten: kastanjeboleet, berkenboleet, fijnschubbige boleet
  • Knoflook ongeveer 1 teen per 5 paddenstoelen
  • Spaanse peper ongeveer 1 peper per 500 ml gesmoorde paddenstoelen
  • Olijfolie

Bereiding

  1. Snij de knoflook fijn en hak de peper in kleine stukjes. Snij de boleten doormidden, verwijder eventueel de stukken waarin aaltjes zich gehuisvest hebben en snij de rest in grove stukken.

  2. Verhit olie in een grote braadpan en bak de knoflook en de peper kort aan.

  3. Voeg eventueel naar smaak andere of meer smaakmakers toe, zoals rozemarijn, tijm of ui.

  4. Voeg de paddenstoelen toe en smoor ze 5 minuten mee.

  5. Breng in een schone pan water aan de kook, kook daarin de weckpotten en de rubberen ringen even mee en vis ze uit het water.

  6. Schep het paddenstoelenmengsel in de weckpotten, sluit ze af met de rubberen ring en het deksel, doe de klemmen erop en plaats ze in een weckketel.

  7. Verwarm het water in de weckketel tot 80 graden Celsius en verhit de weckpotten 60 minuten.

  8. Vis de potten met een greep uit het water en laat ze afkoelen. Verwijder dan de klemmen en controleer of de pot vacuüm is: til hem op aan het deksel. Als de pot blijft hangen, is de pot vacuüm.

  9. Laat de pot helaas los, eet dan het paddenstoelenmengsel meteen op. Bofferd!