Ga terug
Print

Pizza met parasolzwammen


Gang hoofdgerecht
Keuken vegetarisch
Porties 12
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 2 aubergines
  • 500 g parasolzwammen of andere paddenstoelen
  • 3 EL olie
  • 1/2 TL zout
  • 1/4 TL peper
  • 300 g belegen Goudse
  • 2 Basisrecept Kwarkdeeg
  • 3 toppen rozemarijn van 5 cm

Bereiding

  1. Maak een bodem van "Kwarkdeeg".

  2. Snijd de courgette en de aubergine in dunne plakken.

  3. Haal de naaldjes van de rozemarijntakjes en hak de naaldjes fijn.

  4. Controleer de paddenstoelen goed op de aanwezigheid van wormpjes, verwijder die en snijd de paddenstoelen dan in kleine stukken. Van parasolzwammen is de steel soms taai. Gebruik die dan niet.

    Je kunt wel een paar jonge parasolzwammen gebruiken als garnering: halveer ze in de lengte en leg ze als laatste op de kaas.

  5. Verhit 1 EL olie in een grote koekenpan. Voeg rozemarijn, groenten en paddenstoelen toe en besprenkel met de rest van de olie. Bak op middelhoog vuur voor 20-25 min., halverwege keren, tot de groenten zacht zijn. Voeg zout en peper toe.
  6. Verwarm de oven op 200ºC.

  7. Rasp de kaas en verdeel de helft hiervan over de pizzabodem. Spreid de groenten erover uit en bedek deze met kaas.
  8. Bak de pizza ca. 20 min., tot de kaas gesmolten is en het deeg gekleurd is.

Notities

Wijnadvies: St. Chinian, Rimbert