Ga terug
Print

Rijstsoufflé

Kan ook met spirelli of andere kleine pasta.
Gang bijgerecht
Keuken vegetarisch
Porties 4

Ingrediënten

  • olie
  • 250 g zwammen champignons, inktzwammen, oesterzwammen of: boleten voor een sterkere variant
  • 2 el versterkte wijn port, marsala, madeira
  • 200 g droogkokende witte rijst
  • 1 liter bouillon
  • 50 g geraspte Parmesan of Pecorino
  • 70 g boter
  • 3 eieren

Bereiding

  1. Snijd een paar mooie plakjes van de zwammen en snijd de rest in kleine stukjes. Smoor ze 5 min. in een beetje olie en wijn. Voeg wat zout toe en laat ze afkoelen. Houd de mooie plakjes apart. Kook de rijst gaar in de bouillon en laat ze uitlekken. Doe de afgekoelde rijst met de zwammen, de kaas en de boter in een kom. Breng op smaak met peper en zout.

TOT HIER VOOR TE BEREIDEN: 20 MIN

  1. Verwarm de oven op 175 graden. Vet een soufflévorm (of kleine soufflébakjes) in. Splits de eieren. Roer de dooiers met een druppel water los en meng ze door de rijst. Klop de eiwitten stijf en schep ze losjes door het rijstmengsel. Vul de vorm(pjes) en bak de soufflé in 45 (30) min. lichtbruin. Leg de achtergehouden plakjes paddenstoel als garnering bovenop. Serveer direct.