Ga terug
Print

Donderdagse pruimentaart

Gegeten op Tussendeurtje 2013 en daarom 'donderdagse' pruimentaart genoemd Oorspronkelijk 'zondagse' pruimentaart. Recept uit Voor de bakker.

GEBRUIK JE HONING, SCHEP DAN TWEE EETLEPELS EXTRA BLOEM DOOR HET BESLAG EN GEBRUIK 1/6 ROOM MINDER IN DE VULLING.

Gang nagerecht
Keuken vegetarisch
Porties 12

Ingrediënten

Bodem:

  • 250 g zachte boter
  • 150 g basterdsuiker of honing
  • 150 bloem
  • 150 g volkorenmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 eieren

Vulling:

  • 10 pruimen
  • 3 dl zure room
  • 2 eieren
  • 1 el vanillepoeder
  • 150 g basterdsuiker of honing

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine of grote kom en meng het geheel (met handmixer) tot een glad deeg.
  2. Bekleed een rechthoekige vorm of braadslee (20x30) met een stuk bakpapier en schep of giet het beslag op de bodem. Strijk de bovenkant vlak met de bolle kant van een lepel.
  3. Verwarm de oven op 200 graden C.
  4. Ontpit de pruimen, halveer ze en schik ze over de taartbodem. Leg ze met de bolle kant naar boven.
  5. Klop de rest van de ingrediënten voor de vulling goed door elkaar en giet het mengsel over de pruimen.
  6. Bak de taart 30 minuten in het midden van de oven tot de rand donker goudbruin is en de vulling net is gestold. Laat de taart even afkoelen voordat je hem uit de vorm tilt, in stukken snijdt en serveert.

Notities

Warm lekker bij koffie of thee.