Ga terug
Print

Fruit uit de wok

Gang nagerecht
Keuken veganistisch, vegetarisch
Porties 4
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

  • 25 gram walnoten
  • 1 handpeer
  • 1 appel zachtzuur
  • citroensap
  • roomboter of olie om te bakken
  • 1 eetlepel suiker
  • 3 eetlepels appelsap
  • 0,5 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel rozijnen

Bereiding

  1. Snij de walnoten in stukken.

  2. Schil peer en appel. Haal het klokhuis eruit en snij het fruit in schijfjes.

  3. Besprenkel ze met een paar eetlepels citroensap.
  4. Verhit de wok, smelt roomboter en roerbak hierin gedurende een halve minuut het fruit.

  5. Strooi er over en laat dit al roerende smelten. Voeg appelsap, kaneel en rozijnen toe en laat het geheel een minuutje sudderen.

  6. Doe het vuur uit en roer de walnoten door het fruit.
  7. Dien onmiddellijk op.