Ga terug
Print

Hazelnootcake

Om het extra gezellig te maken, een stukje cake bij het spelletje
Gang nagerecht, tussendoor
Keuken vegetarisch
Porties 8
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 250 gram roomboter
  • 200 gram hazelnoten
  • 350 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 4 eetlepels hazelnootolie

Bereiding

  1. Breng voor deze grote, platte cake eieren en roomboter op kamertemperatuur.

  2. Rooster de hazelnoten in een grote koekenpan. Laat ze afkoelen en maal ze daarna grof.

  3. Verwarm de oven op 180 graden.
  4. Klop de roomboter met suiker tot een romige massa en klop er een voor een de eieren door. Roer bloem bakpoeder door het botermengsel. Voeg de gemalen noten en hazelnootolie toe. Roer alles door en schep het mengsel vervolgens in een ingevette bakvorm of braadslee (15 bij 30 cm).

  5. Bak de cake in 35 tot 40 minuten gaar. Dek de cake de laatste 10 minuten eventueel af om verbranden te voorkomen. Laat hem ten minste 30 minuten afkoelen, snij hem dan in stukken en laat deze helemaal afkoelen.

Notities

Er kan een beetje jam of boter op.

 

En hoe hoort men cake te eten? - Met een taartvorkje of een koffielepel.