Go Back
Print

Udon met gemengde saus

Gebruik je gedroogde kikkererwten, week ze dan 8 uur en kook ze gaar.
Gang hoofdgerecht
Keuken veganistisch, vegetarisch
Porties 4
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

  • 1 pakje udon

saus

  • 1 kop gedroogde kikkererwten of dubbel zoveel koppen gekookte
  • 1 kop peterselie fijngehakt
  • 3 worteltjes
  • 2 eetlepels tahin
  • 1 ui middelgroot
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 kop water kokend
  • boter of olie om te bakken
  • tamari sojasaus

Bereiding

  1. Kook de udon in ruim water in 12 minuten gaar.
  2. Snij de worteltjes in schijfjes en de ui in blokjes.
  3. Smoor de ui in een beetje boter of olie tot hij boterzacht is.
  4. Kook de wortelschijfjes gaar.
  5. Doe alle ingrediƫnten in een blender of roerzeef en hak ze fijn. Breng de saus op smaak met tamari.
  6. Giet de udon af, spoel even met koud water en schep op elk bord udon en de saus erbovenop.