Print
Udon met gemengde saus
Gebruik je gedroogde kikkererwten, week ze dan 8 uur en kook ze gaar.
Porties 4
Auteur Elsje de Ruijter
saus
-
1
kop
gedroogde kikkererwten
of dubbel zoveel koppen gekookte
-
1
kop
peterselie
fijngehakt
-
3
worteltjes
-
2
eetlepels
tahin
-
1
ui
middelgroot
-
2
eetlepels
azijn
-
1
kop
water
kokend
-
boter of olie
om te bakken
-
tamari
sojasaus
-
Kook de udon in ruim water in 12 minuten gaar.
-
Snij de worteltjes in schijfjes en de ui in blokjes.
-
Smoor de ui in een beetje boter of olie tot hij boterzacht is.
-
Kook de wortelschijfjes gaar.
-
Doe alle ingrediƫnten in een blender of roerzeef en hak ze fijn. Breng de saus op smaak met tamari.
-
Giet de udon af, spoel even met koud water en schep op elk bord udon en de saus erbovenop.