Print

Gestoomde slapakketjes met roomkaas en vis

Gang bijgerecht, hoofdgerecht
Keuken vis
Porties 4
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

  • 400 gram kabeljauwfilet in 4 stukken
  • 8 slabladeren bijvoorbeeld romaanse sla of eikebladsla
  • 200 gram verse roomkaas
  • 2 eetlepels melk
  • 3 eetlepels geraspte mierikswortel
  • 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
  • 3 eetlepels gedroogde dragon
  • zout
  • peper
  • 1 visstoompan
  • 16 houten prikkers

Bereiding

  1. Roer de roomkaas met melk, mierikswortel, sinaasappelschil, dragon en peper en zout naar smaak tot een papje.
  2. Bestrooi de kabeljauwfilet met peper en zout.
  3. Verwarm de stoompan en leg hierin korte tijd de slabladeren. Ze moeten net helemaal slap geworden zijn, dan breken ze niet bij het opvouwen. Leg ze vervolgens twee aan twee dakpansgewijs op elkaar en strijk er een streep roomkaasmengsel op. Leg er een stuk vis op en vouw de sla om de vis heen. Zet de sla met twee houten prikkers vast.
  4. Plaats de vispakketjes in de stoompan en stoom ze in 10 minuten gaar.

Notities

Lekker met een pasta met pesto.

Bij de donkergroene slapakketjes kleurt een rode pasta, of een witte met een rode pesto heel goed.