Ga terug
Print

Courgettesoep met kerrie

Gang soep, voorgerecht
Porties 4
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui middelgroot
  • 400 gram courgettes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 7 dl groentebouillon
  • 1 handvol rozijnen
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 3 dl room
  • zout
  • peper

Bereiding

  1. Hak de ui fijn en smoor hem in de olie tot hij glazig ziet.
  2. Rasp de courgette en snij de knoflook fijn. Doe dit bij de ui en bak het op hoog vuur 3 minuten mee. Voeg de kerrie toe en roer alles nog eens goed door elkaar. Voeg de bouillon toe, breng de soep aan de kook.
  3. Was de rozijnen en doe ze in de soep. Laat alles 10 minuten koken. Laat de soep nu een uur afkoelen, zodat de rozijnen kunnen wellen.
  4. Warm de soep daarna weer langzaam op, zonder hem te laten koken. Giet de siroop in de soep.
  5. Klop de slagroom lobbig en roer deze door de soep. Breng op smaak met zout en peper.

Notities

Het resultaat is verrassend lekker.