Go Back
Print

Gemarmerd bosvruchtendessert

Gang nagerecht
Keuken vegetarisch
Porties 4
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediënten

  • 250 g volle kwark
  • 3 eetlepels slagroom
  • 3 eetlepels melk
  • 125 g confiture
  • 3 eetlepels bosvruchtendiksap
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels geschaafde amandelen
  • citroenmelisse

Bereiding

  1. Jam met het diksap en citroensap pureren, een kwart achterhouden en aan de rest kwark, melk en room toevoegen. In een minuut tot een gladde crème kloppen. Overdoen in 4 kommetjes of glazen en in de koelkast laten afkoelen. Amandelen in een droge koekenpan bruin roosteren. Voor het opdienen de achtergehouden jampuree over de crème scheppen en met een vork marmerpatroon in trekken. Amandelen erover strooien en een blaadje citroenmelisse er bovenop leggen.