Over Eader Wie is?

Wie is Eader?

 

Eader is de naam van een eenmanszaak, een bureau voor het ontwikkelen en vormgeven van websites, ontwerpen voor papierwerk, het schrijven en redigeren van teksten en het geven van advies op deze gebieden. Eader (spreek het op z'n Engels uit) is een acroniem van Elsje Alena de Ruijter.

Thans ben ik werkzaam als beheerder van Museum Tromp's Huys, een klein museum met een groots verleden. Daaraan heb ik mijn handen vol, dus bureau Eader is momenteel gesloten!

Mijn achtergrond

Na een opleiding tot grafisch vormgever aan Akademie Minerva in Groningen, heb ik ruim acht jaar bij de Volkskrant gewerkt, eerst als opmaakredacteur bij de opmaakredactie, later als vormgever en redacteur op de internetredactie.

Om mijn horizon te verruimen, ben ik in 1999 gaan studeren: Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, een voltijdsstudie die ik in 2003 met goed gevolg heb afgerond. Mijn specialisaties zijn Interne Communicatie en Nieuws & Informatie. Een beeld van deze studie vind je in de vorm van onderzoeksverslagen en essays onder Onderzoek op deze site.

Tot 2011 heb ik voornamelijk losse opdrachten gedaan, op het gebied van vormgeving en tekstverzorging, voor onder andere Rebo publishing, Odin, de Universiteit van Amsterdam, Ness Benelux, Inform, Stal Edda en Intertrek wandelreizen. Voor laatstgenoemde heb ik daar buitenom wandelreizen begeleid in Noorwegen (Spitsbergen, Jotunheimen), IJsland, Spanje (Catalaanse Pyreneeën, Gran Canaria), Madeira en Italië (Piemonte).

In 2011 heb ik een jaar voor Staatsbosbeheer Vlieland gewerkt als medewerker Voorlichting & Educatie. Een leuke functie, waarin ik allerlei zaken op poten heb gezet. Het werken in een team is me na al die jaren van zelfstandigheid zo goed bevallen dat ik eind 2011 op zoek ben gegaan naar een nieuwe baan. En die vond ik op Vlieland, het eiland waar ik sinds 2001 woon!

Daarnaast zit ik sinds maart 2006 in de gemeenteraad van Vlieland, vanaf 2010 als fractievoorzitter.

Ik ben dol op (schilder)kunst, bloggen, een goed gesprek, vogels, planten, bergen & dalen, eilanden, gletsjers, fietsen, wandelen, koken, wijn drinken, muziek luisteren, zingen, bridgen, tuinieren, fotograferen, kippen, zoete honing en vuurtorens.

Heb je iets te melden of te vragen? Je kunt contact met mee opnemen via elsje@eader.nl.

 

Een poelruiter.

Illustratie van Frits-Jan Maas


Externe links:

  • Universiteit van Amsterdam
  • de Volkskrant
  • NIOO
  • Museum Tromp's Huys
  • De Nederlandse Vuurtorenvereniging
  •   Top