De Keuken Vis & schelp

Vis & schelp

 

Vissen en schelpdieren worden vaak onder één noemer gebracht. Eigenlijk is het vreemd dat twee zulke uiteenlopende groepen bij elkaar genomen worden. Een argument zal zijn dat vissen en schelpdieren in zee voorkomen. Zeewier, wormen en kwallen ook. Bovendien komen er net zoveel vissen in zoetwater voor, dus het is een slap argument. Wie weet een beter?

Zinneprikkelende kookboeken voor vis zijn er niet zoveel. Of visboeken besteden veel aandacht aan de beesten zelf en bieden een keur aan recepten uit een bepaald deel van de wereld, zoals de onvolprezen boeken van Alan Davidson. Of ze beschrijven het bereiden van vis alsof ze een kleuter moeten leren zijn veters te strikken. Lees verder...

13-02-2007
Elsje de Ruijter
  • Culinaire reisgids
  • Makreel
  • Mosselen
  • Tijd voor vis (1)
  • Tijd voor vis (2)
  • Tweemaal per week
  • Visvis
  •   Top