De Keuken Recepten

Linzencurry met geitenkaas en geroosterde paprika

 

Ingrediënten:

2 rode paprika's
2 gedroogde tomaten in olie
4 eetlepels (olijf)olie
1 eetlepel milde currypasta
200 g gekookte linzen
zout
2 bosuitjes
1/2 zakje verse basilicum
200 g verse geitenkaas
(versgemalen) zwarte peper
30 g rucola

Bereidingswijze:

Voorbereiden: Oven voorverwarmen op 225 graden. In midden van oven paprika's op bakplaat ca. 20 minuten roosteren tot vel zwart geblakerd is. Paprika's in kom leggen en ca. 15 minuten afgedekt laten staan. Paprika's in vieren snijden, velletjes en zaadjes verwijderen. Gedroogde tomaten in stukjes snijden.

Bereiden: In pan 1 eetlepel olie verhitten. Currypasta heel kort aanfruiten. linzen erdoor scheppen en ca. 1 minuut meefruiten. Gedroogde tomaten, 4 dl water en snufje zout toevoegen. Aan de kook brengen en linzen in ca. 15 à 20 minuten beetgaar koken. Intussen bosuitjes in ringetjes snijden. Basilicum in reepjes snijden. Geitenkaas in vier plakken snijden en plakken halveren. linzencurry op smaak brengen met zout en peper.

Bosuitjes en basilicum erdoor scheppen. linzencurry op midden van vier diepe borden scheppen. Rucolablaadjes erlangs leggen. Plakjes geitenkaas en geroosterde paprika ernaast leggen. Kaas en paprika bestrooien met peper. Rest van olie erover sprenkelen.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Wijntip:

Franse Chardonnay

  • Volkskeuken
  • Vitamine ABC
  • Wijntips
  •   Top