De Keuken Recepten

Bietenmousse (krain)

 
'Joods gerecht, krain of grein geheten. Deze bietenmousse smaakt heerlijk in combinatie met aardappel en vis. Daarom serveren we dit gerecht op een plakje gekookte aardappel, vergezeld van een 'lijntje' makreelmousse..

Bietenmousse

Nodig: 3 bieten, 1 sjalot, 3 el mierikswortelpasta, 1,5 el wijn- of ciderazijn, Zout, Peper.

Kook de bieten gaar, strip ze en snijd ze in grove stukken. Laat ze afkoelen. Pureer de bieten met een staafmixer tot een smeuïge pasta. Meng de overige ingrediënten er doorheen. Variatie: roer er 1 el zure room door.

Bij- of voorgerecht voor 4-12 personen

Bron: Groente - Alma Huisken

 

18-01-2012
Elsje de Ruijter
  • Biologisch
  • Gezondheid
  • Vis & schelp
  • Groenten
  • Divers
  • (Boek)besprekingen
  • Recepten
  •   Top