De Keuken Recepten | |||
Bietenmousse (krain) |
|||
'Joods
gerecht, krain of grein geheten. Deze bietenmousse smaakt heerlijk in combinatie
met aardappel en vis. Daarom serveren we dit gerecht op een plakje gekookte
aardappel, vergezeld van een 'lijntje' makreelmousse..
BietenmousseNodig: 3 bieten, 1 sjalot, 3 el mierikswortelpasta, 1,5 el wijn- of ciderazijn, Zout, Peper. Kook de bieten gaar, strip ze en snijd ze in grove stukken. Laat ze afkoelen. Pureer de bieten met een staafmixer tot een smeuïge pasta. Meng de overige ingrediënten er doorheen. Variatie: roer er 1 el zure room door. Bij- of voorgerecht voor 4-12 personen Bron: Groente - Alma Huisken
18-01-2012Elsje de Ruijter |
|
||
Top | © Elsje de Ruijter - Eader |