De Keuken Recepten | |||
Grietfilet Igor Tcharkovsky |
|||
Lekkere combinatie met aardappelpuree. Ingrediënten:4 grietfilets van ca 250 gram per stuk of 2 hele
Bereidingswijze:Saus: Pel de sjalotjes en snij ze fijn. Zet de sjalotjes op met de deciliter wijn en laat koken tot het vocht bijna is verdampt. Roer er de crème fraîche door en laat op hoog vuur iets inkoken. Voeg dan de in stukjes gesneden bietjes, de visbouillon en de rode wijnazijn toe en laat opnieuw inkoken, om de - eventueel - gronderige smaak van de bietjes kwijt te raken. Verwarm ondertussen de oven voor op 225 graden. Beboter een ovenvaste schaal, giet er een scheutje witte wijn in en leg daarin de visfilets. Laat de vis in ca 8-12 minuten gaar worden. Schep de vis op verwarmde borden, roer het vocht uit de ovenschaal door de zojuist gemaakte saus en bestrooi de filets met bieslook.
Bijgerecht voor 4-6 personen Wijntip:witte Chablis |
|
||
Top | © Elsje de Ruijter - Eader |