De Keuken Recepten

Asperge-carbonara met basilicum

 

Heerlijk gerecht en inderdaad snel gemaakt, ook met witte asperges: asperges koken gaar terwijl de spaghetti gaart.

Ingrediënten:

350 gram spaghetti
500-800 gram groene of witte asperges
3 el olijfolie
25 gram pijnboompitten
2 tenen knoflook
1 el fijngesneden basilicum
4 eieren
150 ml room
zout
peper
50 gram geraspte Parmesan of Pecorino

Bereidingswijze:

Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing gaar, giet hem af en doe hem terug in de pan.

Witte asperges: schil de asperges en kook ze in ruim water gedurende 10 min, snij de asperges in kleine stukjes. Verhit de olie in een ruime braad- of koekenpan (het hele gerecht moet hier straks in passen) en bak de pijnboompitten 2 minuten tot de pitten goudbruin zijn. Voeg de asperges toe en roer ze even om.

Groene asperges: snij de asperges in kleine stukjes. Verhit de olie in een ruime braad- of koekenpan (het hele gerecht moet hier straks in passen) en bak de pijnboompitten en de asperges 2 minuten tot de pitten goudbruin zijn. Voeg 3 el water toe, dek de pan af en kook de asperges 3-4 minuten.

Klop de eieren met de room, zout en peper naar smaak. Pers de knoflook boven de kom en voeg de basilicum toe. Roer dit met de spaghetti door het aspergemengsel. Verwarm nog even goed door tot de eieren beginnen te stollen. Serveer met de kaas.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Wijntip:

Bourgogne chardonnay of witte Chablis

  • Volkskeuken
  • Vitamine ABC
  • Wijntips
  •   Top